Категорије
Analiza moći Strast i požuda

Rob kraljice ili kralj robinje

Rob kraljice ili kralj robinje

U čemu je stvar? Kakav rob, kralj, kraljica? Jasno je da je u igri relativna moć, ali evo malo više o ovoj dilemi.

Rob kraljice

Ona je savršena. Zanimljiva, duhovita, ne previše bistra, ali to ti odgovara. Razigrana, puna energije i sve ono o čemu si oduvek sanjao i što ti nedostaje u životu. Naravno, ona je svesna toga. Svesna je koliko vredi i da sa svojom ljupkošću drži još pet muškaraca na čekanju. Napravi jednu grešku i…recimo da će dati šansu nekom drugom.

Ali srećan si s njom. Nervira te ponekad. Ljubomoran si jer je stalno okružena zgodnim muškarcima, svestan si njene prijateljske prirode i znaš da to prijateljstvo uz par čašica alkohola lako prelazi u nešto više. Nije ona kurva, jednostavno je…druželjubiva.

Koliko god ti jela džigericu (a da se ne lažemo, Prometejevi orlovi bi joj pozavideli na dnevnom unosu ove hranljive tvari), ipak znaš da bi bez nje tvoj život bio monoton život uzdržavanja i strepnje, baš onakav kakvom po inerciji težiš. Ona je zemljotres koji te tera na akciju i izvlači iz tebe vrlinu za koju nisi ni znao da si sposoban.

Ali, avaj. Nikada nećeš leteti do njenih visina i znati tajnu skrivenu u njoj . Ona je za tebe nerazumljiva i nesnosno lepa u toj nedokučivosti. Budiš se sa mišlju o njoj, tokom dana o njoj sanjariš, a uveče u krevet položiš prvo misao o njoj, kraj koje onda legneš – spokojan. Ona te ima. Drži te u šaci, ti to znaš, ali ne možeš ništa tu da učiniš. Jedino pitanje koje postavljaš sebi je: Da li je patnja vredna kratkih trenutaka istinskog savršenstva?

Kralj robinje

Šetate. Nema nikakvog pritiska. Sa njom se osećaš kao da si na pauzi od života. Bez očekivanja, trzavica, testova i bockanja. Ona je sasvim prosečna, možda čak pomalo i ružnjikava. Daleko od toga da je odbojna. Itekako trzaš na nju i pali te sama pomisao da se nađete sami u mračnoj prostoriji. Savršeno pašete, jer je ona u krevetu još uviđajnija nego van njega.

Prošla je svašta u životu. Shvatila je gde joj je mesto i sada je spremna da celu sebe, kao pruženu preko zlatnog poslužavnika i sa čašom šampanjca u ruci, pokloni tebi. Ti to ceniš, ali čak i kad ti je najlepše sa njom, kao da ti nešto fali. Kao da je toliko dobro da je – dosadno. Znaš da sa njom ne želiš ništa ozbiljno. Nikad ti ni ne padne na pamet da se zapitaš, kako bi vaša deca izgledala, ili da li biste se slagali nakon dvadeset godina braka. U suštini, ona je ta koja je na dobitku zbog vaše veze, a ti si taj koji uživa sve benefite milosrdnog kralja.

I šta onda?

Naravno, sve ovo ima svoj rok trajanja, pa ćeš tako kad-tad shvatiti da se ispod fasade dobrote i svesrdnog obožavanja tvog ega, ipak krije stvorenje koje vapi za nečim, što mu ti niti možeš niti želiš da pružiš.

Tako dolazi do kraha i ovog patološkog odnosa i primicanja još jedan korak bliže nečemu uravnoteženijem. Odnos dveju osoba, ma koliko da traje, treba da se bazira na poštovanju, što u ove dve vrste patoloških odnosa teško da je izvodljivo. Zbog toga je izuzetno bitno pronaći nekoga s kime možete biti bar-a-bar. Čak iako nemate slična interesovanja, veštine, vrline i mane, bitno je da se ove osobine količinski poklapaju i da, kada se sve sabere i oduzme budete na istom nivou. Jer teško je voleti nekog kada je mnogo ispod tebe. Pa seti se samo kada si sa sedmog sprata solitera pljuvao po ljudima koji su dole prolazili. Ne ide. Takođe je dosta teško voleti nekoga ko je mnogo iznad tebe. Ne moram da te podsećam na slučaj komšije Dušana, koji je izgradio svoju palatu iznad tvog stana i to na račun tvog dela potkrovlja. Ne možeš voleti takvu zarazu.

Zaključak

Ništa, mislim da zaključak možete izvući i sami iz mojeg opisa kralja robinjeroba kraljice. Da, ovo sam dodao samo zbog SEO-a.

Gotovo.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments