Категорије
Citati, moji i pozajmljeni (ma sve je to naše!) Saveti za bolji život

O Greškama i zašto iste ne postoje

O greškama

Greši, samo se nadaj da u životu imaš ljude, kojima je dovoljno stalo da ti na tu grešku ukažu.

Zvuči namuđeno, a uopšte nije nikakva filozofija. Pođi od sebe. Koliko si puta potisnuo neku zamerku na nečiji izgled, ponašanje, mišljenje, jednostavno jer ti nije stalo do njih dovoljno da bi im to rekao.

Možda, samo možda je to jedan od razloga zašto se baš u porodici dešavaju najveći sukobi, tipa svađe “na krv i nož” između oca i sina, ćerke i majke, brata i sestre itd., koja za posledicu ima totalni “freeze out” ili ekskomunikaciju jednog od učesnika.

Naravno, nikada ne bi ušao u svađu (osim ako nisi ozbiljno mentalno oboleo) sa nekom rendom ženetinom u autobusu, koja je baš danas morala da te opauči sa hrapavom stranom plavog poliesterskog cegera po sred glavudže, a još si danas pao ispit.

o-greškama
Heh.

Ok, u ovoj situaciji izliv mržnje je neminovan, ali motiv svakako nije da toj osobi pomognemo, već odsustvo želje da se kontrolišemo zbog nekog tako bezobraznog. Ok, treba mi bolji primer o greškama.

U učionici si. Predavanje samo što nije počelo i ti lagano prelistavaš skriptu. Nadaš da će ti se Bog smilovati ako do kraja budeš istrajan. Baš u tom trenutku, eto Jovana iz A4, koji je, kao i obično, neverovatno naporan i nametljiv. Pozdravljanje, njegov derviški pogled, oteta skripta iz tvoje ruke i njegovo kvazi-zainteresovano buljenje u papir…BES, TOLIKO BESA…smiri se, nije vredan toga, nek ostane društveno neprilagođena gnjida kakva jeste. Videvši da mu nećeš biti publika, Jovan odlazi, a odmah za njim trčkara i poslednji atom nade da ćete ikad biti prijatelji. Zadovoljan si.

Razlog zbog kojeg ovo pišem je kako bih podstakao onu “pozitivnu”, tj. mareću stranu jednačine i promovisao saopštavanje osobama do kojih znate da vam je stalo, onoga što vam kod njih smeta i razgovor o greškama. Opet, verovatnoća sukoba je velika, ali nek vas pokreće to što znate da delujete proaktivno i skidate sa dnevnog reda nešto što bi ionako isplivalo kad-tad.

Gotovo.

P. S. Ako tražite dobre citate o greškama, nema na čemu.

4
Ostavi odgovor

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Kate SullivansolstingerDespacito - Tajna Popularnosti Konačno Otkrivena! - Solstinger Epiphany Recent comment authors

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Ukoliko čekate neku veliku tajnu, kao da su ova dvojica masoni ili da pesma sadrži subliminalne poruke, o bato, na pogrešnom ste mestu. […]

Kathleen Sullivan
Member

??WHAT?? My many Greek friends will want to know why they don’t exist and I have no idea what to say to them based on this entry.

Kathleen Sullivan
Member

I have no idea how to respond to/feel about that. 😮 Perhaps because ouzo has never made me blind. 😎 (been cross-eyed from retsina a few times.) 😳 🍀